Pół dnia szukałem i w końcu znalazła sie ta kartka :D
Przepis pochodzi od Dziadka Janusza a został wyrwany od mojej Aktualnej Teściowej
1 kg sera (twaróg pełnotłusty) w kostkach
2. czubate łyżki mąki ziemniaczanej
1 szklanka cukru
3/4 kostki margaryny lub masła
10 jaj
rodzynki
skórka pomarańczowa (jak ktoś lubi)
aromat rumowy, arak itp.
2 cukry waniliowe
Zółtka utrzeć z margaryną i cukrem na masę. Masą połączyć z serem i dobrze wymieszać.
Dodać sparzone rodzynki, skórkę pomarańczową, cukier waniliowy, mąkę, ew. zapachy i wszystko dobrze wymieszać.
Ubić pianę z białek na sztywno i dodać do masy delikatnie mieszając.
Formę do pieczenia wysmarować margaryną i obsypać mąką.
Piec w 180 st. C ok. 1 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz